Workshop Ouder-Kind )

 

Door je kind te masseren vervul je een van de eerste levensbehoeften, namelijk liefdevolle aanraking. Massage brengt ontspanning en rust, stimuleert het zelfvertrouwen en zorgt voor een aanvaardbaar lichaamsbeeld. Massage is echter ook gewoon prettig en een gezellig, knus moment dat jullie relatie veel goed kan doen. De sociale vaardigheden worden tijdens de massage geoefend door middel van gesprek en lichaamstaal, maar massage kan ook het concentratievermogen van zowel ouder als kind verhogen. Ook op het lichaam heeft massage invloed: stress zorgt voor een slechte weerstand, maar omgekeerd zorgt rust voor een verbeterd immuunsysteem. Verder heeft massage effect op de doorbloeding, spijsvertering, ademhaling en slaap.

 

Ook voor pubers! Eigenlijk is geen enkel kind te oud voor massage, iedereen heeft behoefte aan aanrakingen. Juist voor pubers kan massage erg goed zijn. Door de veranderingen in hun hormoonhuishouding hebben ze veel last van stress, wat door massage verminderd kan worden. Tijdens de massage kan je misschien gemakkelijker in contact komen met je kind en waardevolle gesprekken voeren, die jullie band veel goed kan doen. In een klein groepje van maximaal 4 kind-ouder stellen gaan we masseren en maken er een waardevolle ochtend van in een ontspannen sfeer.

 

De nadruk tijdens deze workshop zal komen te liggen op de massage van de voeten, het aanleren van de voetreflex zones en eventueel een korte ontspannende lichaamsmassage.

 

massage cursus arnhem, cursus masserencursus voetreflexmassage

 

Interesse?

Bel 06 13 77 42 60 of mail naar workshopouderkind@lalalos.nl voor meer informatie.

NEI Coach, Voetreflextherapie & Massages Arnhem, Oosterbeek, Velp, Heelsum